pátek 25. září 2015

VRABČÍ TRH V PRAZE

Sobota 19.9. 2015,  NÁRODNÍ ZEMĚDĚLSKÉ MUZEUM PRAHA, čas 10.00, a Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi. Bylo nám ctí hrát na téhle krásné akci. Po nezbytných projevech nejrůznějších náměstků a starostů, VRABČÍ TRH uvedl téměř dvouhodinový koncert. Byl proložen RECITÁLEM PRO DĚTI Pavla Lutnera. Pavel to s dětmi opravdu umí, byla radost se dívat a poslouchat. "Opojeni úspěchem" jsme bez skrupulí snědli občerstvení, které mělo být i pro ostatní účinkující. Pravda, nikdo neřekl kolik si toho můžeme vzít, a hlad je hlad. Kluci z venkova neví jak to v Praze chodí, proto nastalo velké divení, když si Pavel koupil kávu a dostal horkou vodu s mlékem, káva jaksi chyběla. Ale stejně to za všeobecného veselí a popichování vypil. Ve 13 hodin se VT rozprchl. 2/4 členů se vypravilo na výstavu obrazů Káji Saudka, 1/4 obdivovala francouzské umění, a 1/4 vyrazila na návštěvu příbuzenstva. Prostě a jednoduše, byla to parádní akce. Díky.
Předtím, ve středu jsme hráli v Horním Bradle v OÁZE SRDCE, pro nemocné a rehabilitující, to jsou báječní lidé. Ve čtvrtek potom na náměstí v Havlíčkově Brodě pro FOKUS VYSOČINA.
Vrabčí Trh si dovoluje vyslovit poděkování všem pořadatelům i divákům.
Don Diego...bass...

FARMÁŘKY V PRAZE
PŘED MUZEEM

VČELKA MÁJA

TRAKTORY, TO JE NĚCO PRO KLUKY Z VENKOVA

VT SOUTĚŽÍ - NEÚSPĚŠNĚ

TAK UŽ TO JEDE
DIVÁCI BYLI SPOKOJENI, my též

PAVLŮV RECITÁL PRO DĚTI BYL PARÁDNÍ


PRO FOKUS 17.9. NÁMĚSTÍ HB




pátek 18. září 2015

OHLÉDNUTÍ ZA KRÁSNÝM VÍKENDEM 12. a 13. září 2015

Sobota 12.9. 2015, čas 9.00, KOSTEL SV. VOJTĚCHA v Havlíčkově Brodě.
VRABČÍ TRH v triu odstartoval dny EKD. V kostele se báječně hraje, nezaměnitelná atmosféra, a nádherná akustika prostoru nás vždy dostanou. Nečekali jsme tolik lidí, a nutno dodat, že byli prostě báječní. Nevím, ale zdá se, že máme neuvěřitelné štěstí na diváky. Během hraní spousta srdečných slov a vtípků, vše v krásné atmosféře. Přestávky mezi hraním vyplnil výborný kytarista Jirka Vencovský, který prezentoval novou kolekci kytar Franty Rapáče. František je opravdu neuvěřitelně zručný kytarář. Ostatně mrkněte sami na  .http://kytary-rapac.blogspot.cz/ .
Svůj prostor využil i Libor, který sólově zahrál několik, jak říká,"těžkých opusů".  Otěže převzala kapela PAIKOT IKOT, a VRABČÍ TRH se rozjel do Polné.

Sobota 12.9. a neděle 13.9. 2015, čas 16.00, nádvoří HRADU V POLNÉ.
VRABČÍ TRH v kvartetu a POUŤ NA HRADĚ. Krásná akce, měli jsme tu čest ji hrát podruhé. Počasí, na rozdíl od loňska, vyšlo parádně. Rozehraný Vrabčí Trh celkem bez velkých problémů rozhýbal skvělé posluchače i stánkaře. Mimochodem, tak nádherné řemeslné výrobky jsou málokdy a málokde k vidění (kromě TRHU ŘEMESEL v HB), tihle lidé jsou šikovní a skvělí. Přišli i členové nově formujícího se FAN CLUBU VT Polná, a přijeli i FANS z Havlíčkova Brodu. Přátelé, děkujeme. A jako třešničku na dortu po ukončení nedělního hraní, zorganizoval náš kytarista Pavel bleskový miniturnaj v badmintonu přímo na nádvoří. Ano, skutečně měl s sebou rakety a míčky, či košíčky. Jak vidno, VRABČÍ TRH je připraven na vše, a ochoten ke kdejaké "ptákovině", a to je moc a moc dobře.....jen houšť a větší kapky".

A CO SE VŠECHNO MŮŽE STÁT?...aneb pokus o humornou příhodu:
Během zvukové zkoušky, v čase kdy jsem se nudil, jsem posbíral vajgly po Havlíčkobrodské dvanáctce, která hrála před námi. Přidal jsem dva své, a vhodil je do půllitru s nějakými podivnými "slejvkami", který stál pod židlí. Vypadalo to všelijak, jen ne dobře. V pauze mezi písničkami se Libor sesunul ze své židle, uchopil půllitr, nadechl se k mocnému loku ,a ozval se hurónský řev:" kterej dobytek mi naházel vajgly do mé domácí meduňkové limonády?" Nezbývalo než se přiznat, a dát mu napít ze své FOFOLY. Ale to jsem neměl dělat. Za prvé jsem dostal hned druhý den opar, a ještě mě moje "úklidová činnost" stála 40,-Kč, protože jsem musel koupit novou limonádu. Nutno dodat, že ji pan stánkař "vydojil" z posledních sil ze soudku, byla jakási kalná, ale spravedlnosti bylo učiněno zadost. A takovech podobnejch srandiček máme desítky, či stovky.

Sečteno a podtrženo: krásné, děkujeme všem, tedy organizátorům kteří se nebáli nás pozvat, divákům, počasí a jánevím komu ještě.
Krásné dny všem.
Fota: Franta Rapáč, Honza a Jana D, neznámý fanoušek. Video Jana D.
Don Diego...bass...

KOSTEL SV. VOJTĚCHA - NÁDHERNÁ AKUSTIKA
ČERSTVĚ VYSVĚCEN RULANDSKÝM BÍLÝM
JIRKA VENCOVSKÝ



LIBOROVO SÓLOVÉ VYSTOUPENÍ

FANYNKA
PAIKOT IKOT - RUDA a KIA



KRÁSNÝ POHLED Z KŮRU

POUŤ NA HRADĚ Z VÝŠKY

VRABČÍ TRH UŽ LETÍ

DIVÁCI BYLI BEZVA



VT PO KONCERTĚ

PAVLŮV MINITURNAJ V BADMINTONU




"ŽIVOT JE JEN NÁHODA"




VRABCI V PRAZE

Ano, je to skutečnost, a žádná fikce. VRABČÍ TRH vystoupí v rámci FARMÁŘSKÝCH SLAVNOSTÍ v NÁRODNÍM ZEMĚDĚLSKÉM MUZEU  v PRAZE, Kostelní 44, Praha 7, v sobotu 19.9. 2015 od 10.00. Kdo půjdete kolem, zastavte se na trochu dobré nálady. A ihned poté následuje DĚTSKÝ RECITÁL PAVLA LUTNERA...Lijme tedy benzín do aut, zapínejme navigace. Vyrážíme totiž v sobotu časně zrána.
Don Diego...bass...

úterý 8. září 2015

Víkendové koncerty VRABČÍHO TRHU - 12. a 13.9.2015

Milí příznivci, přátelé, a kamarádi. Kapela VRABČÍ TRH si vás dovoluje pozvat na krásný víkend plný hudby, kultury, zážitků, radovánek, a popřípadě zkažených žaludků.
Startujeme v sobotu 12.9. 2015 v Kostele Sv. Vojtěcha v Havlíčkově Brodě, kde v rámci dnů Evropského kulturního dědictví odehrajeme dva koncerty, od 9.00, a od 11.00. Koncerty budou doplněny Liborovým sólovým vystoupením, a prezentací kolekcí kytar Franty Rapáče. Od 13.00 pokračuje spřátelená kapela PAIKOT IKOT
VRABČÍ TRH se mezitím přesune do Polné. Zde po nezbytném obědě u polenského basisty Vrabčího Trhu Honzy (začneme vařit už raději v pátek, mimochodem, ženě vstávají vlasy hrůzou už teď, s čím asi ti moji milí spoluhráči přijdou), vystoupí v rámci slavné, a tradiční Polenské mrkvancové pouti na nádvoří hradu. Akce se příznačně jmenuje POUŤ NA HRADĚ, a Vrabčí Trh zde zahraje v sobotu 12.9. od 16.00, a v neděli 13.9. od 15.30. hod.  
NESMÍRNĚ RÁDI VÁS UVIDÍME na některé z akcí. Spojte tedy kulturu s utrácením.
Jo, na příští týden si "ordinujeme" přísnou dietu, protože "pouťové spleskání žaludku" zákusky, řízky, zmrzlinami, cukrovou vatou, tureckým medem (hoši pozor na plomby), zelenými klobásami, kyselými okurkami, mírnou dávkou alkoholu, kávou od Žida,  a já nevím čím ještě, no TO BUDE DÍLO..."žlučníčku třes se"...chachááááá....nojo, pouťové radovánky se vším všudy.
Don Diego...bass...






Woyaya