úterý 30. června 2015

FESTIVAL STRMĚCHY 27.6. 2015

Tři kamarádi se vloni rozhodli uspořádat první ročník Festivalu folkové, country, a trampské  
písně. Letos tedy druhý ročník. Tedy, ti tři kamarádi, Vláďa, Eva a Martin, dohromady kapela TYMIÁN, dali dohromady pět kapel a rozjeli to. Přátelé, hluboký obdiv.  Po loňském "zkušebním pokusu" byla akce pojata opravdu velkoryse, a skutečně se to vyplatilo. Zázemí super, zvukař skvělý, stany připraveny, občerstvení bohaté, nálada výborná. Nepřízeň počasí nikoho nerozhodila, (mě osobně vůbec nevadilo že mi během poslechu spřátelených kapel teklo dírou ve stole do kalhot, čert vem kalhoty, alespoň jsem si nachytal do půllitru měkkou vodu, hle, jaká kompenzace tvrdého alkoholu) ,a to se sešel velmi slušný počet lidí. Jak vidno, když je chuť, tak "zapálení lidičkové" nejsou k zastavení...a to je hrozně dobře, protože takových "bláznů a nadšenců" jako jsou TYMIÁNI opravdu ubývá.
Rozjezd obstaral folk-jazzový VRABČÍ TRH, v časovém presu zvučený i hrající, jojo, chce to jezdit dřív. Nicméně slušně odvedený standart, za velké podpory výborného houslisty Jardy Bořila ml. Po něm nastoupila kapela BOURBON, hrající i výborně zvládnuté převzaté věci, a zpěvačka Tereza byla skvělá (že by nový talent?). Následující SKALÁCI byli ukázkou výborně šlapající, a s ohromnou chutí hrající kapely prezentující country i nesmrtelné trampské hity. Mimochodem, Láďa Nejedlý exceloval v obou těchto formacích. REGENERACE, moderní country, jistě byli skvělí ale my už byli na cestě do Polné a Havlíčkova Brodu. Napište nám o nich, jak se vám líbili...
Končil TYMIÁN, inu o těch nemám žádných pochybností, znám, či známe je velmi dobře, a vím že jsou skvělou ukázkou výborně znějících vokálů i bezchybného doprovodu kytar a kontrabasu (ostatně už na odpolední zvukovce byli výborní).
Nezbývá nežli poděkovat TYMIÁNŮM za pozvání. Díky všem zúčastněným kapelám, všichni hráli s opravdovou chutí i nasazením, a v neposlední řadě díky i statečným divákům kteří bez ohledu na rozmary počasí vydrželi a skvěle se bavili...no prostě díky i všem  kteří stavěli stany, opékali prase, točili pivo, vařili kávu a rozdávali dobrou náladu...
PŘÍŠTÍ ROK TEDY AHOJ, buď jako účinkující nebo diváci...řečeno slovy písně Jitky VRBOVÉ:
Co nevidět se sejdem,
o jednu zimu moudřejší...
A TYMIÁN zahraje na pozvání VT 14.8. 2015 v HURIKÁNU v Havlíčkově Brodě..
Don Diego...bass..
A aby bylo spravedlnosti učiněno zadost, tak fota pořídili Vláďa Martinec a Jana D....díky...

PLACKA byl výborný nápad

Hádejte kdo to hraje???

BOURBON..Láďa, Terezka a Bob, ostatní se "nějak nevešli"..

Předávání placky Liborovi

Bez komentáře

SKALÁCI.. šlapalo jim to parádně

REGENERACE

TYMIÁN při odpolední zvukovce


neděle 21. června 2015

DEŠTIVÝ, NICMÉNĚ KRÁSNÝ VÍKEND VRABČÍHO TRHU


Není vždy vše tak jak si lidé naplánují. Počasí se prostě nedá poručit. Ale pokud se lidé chtějí sejít, tak je neodradí nic, a počasí už vůbec ne. I proto se VRABČÍ TRH s vehemencí sobě vlastní a  nehledě na počasí  rozjel v pátek 19.6.2015 do POHLEDU u Havlíčkova Brodu na krásnou oslavu"750 let obce POHLED".  Tohle pozvání nás opravdu potěšilo, protože na této akci jsme v POHLEDU na "objednávku" hráli skladby legendární folkové formace POHLED, pocházející z Pohledu. Krásné, že? Z původní formace zbyl pouze Libor, byl přivítán velkým potleskem, a nezbytné interview s hvězdou jeho formátu nastartovalo velmi příjemný koncert (my ostatní "nosiči vody" jsme jen tiše zírali a záviděli).  Krásný koncert, milé přijetí, bezchybný zvuk (díky,pane zvukaři), bezprostřední moderátorka Ivona, zmoklí, ale báječní diváci....nemělo to chybu. DĚKUJEME ORGANIZÁTORŮM I VEDENÍ OBCE ZA POZVÁNÍ.
Sobotní hraní při příležitosti "Dne otevřených dveří" firmy CECHO s.r.o. v Polničce se neslo ve stejném duchu, totiž déšť, pak chvíli teplo, a zase déšť,chladno, a déšť. Tohle hraní patřilo do kategorie tzv. "muzikantské nádeničiny", ale hrajeme to rádi. Ono je totiž spoustu prostoru pro nejrůznější improvizace, blbůstky a vtípky. Na tohle hraní přijeli muzikanti každý svým autem jako velké hvězdy, nicméně to mělo svůj praktický důvod. Po skončení se totiž členové VRABČÍHO TRHU rozprchli každý jinam jako když "střelí do vrabců", protože téměř každý měl ještě večerní hraní jinde s jinou kapelou.
Prostě a jednoduše to byl báječný víkend plný pohody, krásné muziky, milých setkání a přátelského pošťuchování. Těšíme se na příští sobotu, tj. 27.6. 2015 na MINIFESTIVÁLEK ve STRMĚCHÁCH u Pehřimova. Kdo pojedete náhodou kolem stavte se na kus dobré nálady.
Don Diego...bass..


VRABČÍ TRH hraje v Pohledu "Z VYSOČINY" 

PRŠÍ, PRŠÍ, JEN SE LEJE...


Libor a "PIEROT"

Pavel a "VE VSI JE ZÁBAVA"

Udivení čápi klapali "z rytmu"

Nespokojený divák

Na závěr "něco dobrého"

Do POLNIČKY přijeli umělci až z Brodu

Když se v Polničce počasí na chvíli umoudřilo...





čtvrtek 18. června 2015

LÉTO 2015 S VRABČÍM TRHEM

S velkou radostí konstatujeme že letní sezóna je naplněna. Opravdu už nemáme volný termín, nicméně změny jsou možné. Milí přátelé a příznivci, možná si vyberete z následujících akcí. Budeme se na vás těšit. Ať žijí prázdniny, dovolené, víkendy. Tak tedy na některé z akcí ahoj, či nashledanou..
Mimochodem, znovuotevírání MOTORESTU "U TŘÍ LIP" bylo báječné. Stando, díky, a těšíme se na příští hraní. To samé platí i o Rybníku HUBERTKA. S tím rozdílem, že na Hubertce jsme se "pekli", a U TŘÍ LIP  pršelo a bylo poměrně chladno. Ale VRABČÍ TRH je plný zocelených muzikantů, které jen tak něco nevyvede z míry....že ???
Don Diego...bass..
Plujeme naproti létu...

čtvrtek 4. června 2015

VRABČÍ TRH v CAFÉ PRÁH BRNO, Vaňkovka 3.6. 2015

Neznám lepší úvod nežli citovat slova kapelníka skupiny MÁTA: ....děkujeme vám všem, kteří jste přišli na vystoupení nás všech amatérských muzikantů, myslím že jste tímto činem dokázali víc nežli oficiální orgány podporující někdy i "rádoby kulturu" ve městě.....NO NENÍ TO NÁDHERNÉ???
Jako první hrál sólově "mág",organizátor celé akce, folkrockový písničkář, zvukař, a muž mnoha talentů a profesí Honza PLŠEK...i bez své ženy byl báječný ve své nadčasové písničkářské poetice, folkrockovém podání, byl neotřelý a nekonformní. Byl svůj....jak jinak....pohodář....
MÁTA z Brna... co říci?...MÁma a ta...perfektně sezpívané vokály v duchu "MAMAS and PAPAS, či PETER, PAUL and MARY..a nejen jich....obrovsky bohatě pojatý repertoár světových folkových i nefolkových hvězd,včetně vlastních skladeb, opravdu citlivé aranžmá. Parádní zážitek z poslechu....díky...jste prostě báječní.
VRABČÍ TRH..inu popravdě řečeno z mé strany nelze OBJEKTIVNĚ HODNOTIT...dá se jen usuzovat z reakcí posluchačů. VRABČÍ TRH  předvedl během hodinové produkce průřez tvorbou i repertoárem. Na víc nebyl čas.
Ale reakce byly velmi,velmi vztřícné, dokonce zájem o CD (které nemáme),a nabídky dalších koncertů... Nás velmi, a opravdu těší že všichni naši přátelé, HONZA (on jako zvukař musel), ale hlavně muzikanti z MÁTY zůstali až do konce....a děkujeme všem kteří přišli, byl to opravdu krásný, i když horký večer...ale co bychom my AMATÉŘI neudělali pro muziku...všichni...
Peripetie a dohady s ochrankou Vaňkovky kvůli pozdnímu parkování na střeše byly po krásném koncertu spíše úsměvné....
Don Diego....bass...
CAFÉ PRÁH je prostě v pohodě

Honza PLŠEK 

MÁTA..to je pohoda..

VRABČÍ TRH z VYSOČINY- folk, jazz, pohoda

Spokojenost, všichni se líbili

SOUSTŘEDĚNÍ VRABČÍHO TRHU

Krásné a opravdu neformální soustředění VRABČÍHO TRHU v Polné.
Každá kapela před nějakým "zásadním" vystoupením si udělá jakési soustředění, či jak to nazvat.
VRABČÍ TRH to pojímá velmi NEFORMÁLNĚ, o čemž svědčí i "zmalované tváře" zúčastněných.
No,ono to bylo spíš o přátelském posezení, legraci, i když nutno dodat, i o zásadních rozhodnutích.
Nicméně, na závěr se všichni "zmalovaní muzikanti" dohodli že není třeba nic řešit.
Ale fakt se nechlastalo...doopravdy...opravdu.....no, jen málo.....
NO PROSTĚ JEDEME....i když chyběl JÁRA....hrozná škoda, ale měl své povinnosti v jiné kapele.
D.D...basss....

VRABČÍ TRH "NEZMALOVÁN"

Libor v "drápech" maskérek

Honza v "drápech" Libora

Pavel jako "maorský náčelník"

Konečně se hraje

Woyaya