sobota 21. března 2015

VRABČÍ TRH, KYTKA, ale kdo ví....HURIKÁN Havlíčkův Brod

Jak napovídá titulek vlastně nikdo neví jak to 20.3. 2015 v havlíčkobrodském penzionu HURIKÁN na "pravidelné štaci" bylo. Jisté je že to bylo opravdu báječné hraní. Při omluvené neúčasti některých členů KYTKY se narychlo zformovala sestava zkušených muzikantů: leader PAVEL - kytary,klarinet,flétny, dále "nosiči vody" : LIBOR - kytary, MIREK - drums, didgeridoo, HONZA - baskytara,rytmika, a  j.h. JIRKA  - klávesy,dechy a jeho počáteční, ovšem naprosto zbytečný ostych. Jirka je již "částečně starší pán" (řečeno  v uvozovkách), vídeňák, nicméně príma chlapík, výborný muzikant,jazzman,klávesák a dechař. Takže sestava vskutku mezinárodní, Byla to skutečná škola jazzu a improvizace v duchu 50. a 60. let, jen škoda že jsme nebyli dostatečně technicky a nástrojově připraveni. Příště tedy,pokud to konstelace hvězd dovolí, přitáhneme pro Jirku kompletní klávesy i s aparátem....nicméně i to co předváděl ve "skromnější verzi" stálo skutečně za to. I nás neskutečný ohlas"plného domu",nebojím se říci někdy i řevu,opravdu  překvapil,ono se často nestává aby byl přehlušen kravál vuvuzel ze zimáku...to bylo báječné...
Milí přátelé,kolegové,muzikanti...díky vám všem...zejména pak posluchačům a dámám z FANS...
Don Diego....bass.....


INTRO  v 19.09 hodin

JIRKOVY JAZZŮVKY

HO HO WATANAY

SKVĚLÉ MÍROVO DIDGERIDOO





úterý 3. března 2015

I KAPELNÍCI ZRAJÍ...(nestárnou)


Náš milý přítel,
kytarista, zpěvák, skladatel, textař, obchodník, šéf VRABČÍHO TRHU, člen několika kapel, žádaný muzikant, člen legendárního POHLEDU a hlavně dobrej chlap a srandista LIBOR SIEBENBURGER oslavil před pár dny jubileum. Pravda, není kulaté, ale když už člověku koncovka u data narození nekončí na  ...cet  ale...sát, tak přestává legrace (no ono to je sice 4 roky co to začalo na..sát, ale stejně...).
Co popřát příteli v tomhle "věku" (v uvozovkách) kromě zdraví? No přece invenci a velkou chuť do života, ale to je myslím zbytečné, Libor jí (zatím) má na rozdávání.
A za sebe bych chtěl Liborovi poděkovat, že znovu vzkřísil krásnou hudbu POHLEDU a s Pavlem založili VRABČÍ TRH (to je nejen krásnej folk, ale i jazzík a vlastní tvorba obou pánů). Pro mne je opravdu velkou ctí, že jsem byl do tohoto projektu přizván.
Mezi námi, i současná Liborova tvorba se vyznačuje krásnou melodičností a křehkými texty.
Díky příteli......
Don Diego....bass...

LIBOR S VRABČÍM TRHEM V TŘEBONI NA NÁMĚSTÍ 2014





....a oblíbená Liborova MODLITBA..Ulrychovi...






Woyaya